Kenty.hr
proizvodi za štednju energije sijalice kenty adria

Ususret zimi koja donosi jedinstvene izazove, Kenty Adria osigurao je širok izbor raznih peći, kamina, grijalica, sijalica i rasvjetnih tijela koji pomažu uštedjeti energiju i osigurati toplu i svijetlu zimu. U ponudi su peći i kamini Blist, električne grijalice Kumtel te sijalice i rasvjetna tijela Müller Licht.

Peći i kamini Blist ne samo da odlično griju nego su i pravi su ukras doma, a biraju ih oni koji vole drvo i tradicionalni ugođaj kakav pruža rasplamsala vatra i njeno pucketanje u peći. Svi proizvodi Blist standardizirani su i certificirani prema posljednjim EU normama i iznimno su energetski učinkoviti.

Praktične električne grijalice Kumtel jednostavno se koriste, lako prenose iz prostorije u prostoriju i brzo zagrijavaju prostor. Možete odabrati između tridesetak modela ventilatorskih, konvektorskih, kvarcnih i raznih uljnih grijalica.

I za kraj, sijalice i rasvjetna tijela Müller Licht daju ugodno svjetlo, ali i štede energiju. Ponuda ovog renomiranog europskog proizvođača obuhvaća više od 1000 različitih modela sijalica i rasvjetnih tijela, a svi su proizvodi certificirani prema važećim normama Europske Unije.

Štednja energija važna je uvijek, ali posebno sad kad dolazi zima koja donosi posebne izazove i zahtjeve. Tako se prema smjernicama za uštedu energije u Republici Hrvatskoj predlaže najviša temperatura grijanja od 21 °C kao i veće korištenje LED rasvjete te općenito racionalno korištenje rasvjete. Smjernice su izradili predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Nadalje, plan za smanjenje potrošnje plina Europske komisije predviđa da na dobrovoljnoj osnovi svi potrošači, kućanstva, javna uprava, vlasnici javnih zgrada, proizvođači energije i industrija poduzmu mjere za smanjenje potrošnje plina 15 % do 31. ožujka 2023.